Helgens äventyr.

Jag var ju som sagt i Ullared i helgen och shoppade på Ge-Kås men Amina och Jessica (aminas mamma). Vi hade bokat ett rum på ett vandrarhem som heter Alkoven ca 9 km utanför Ullared.

Efter att vi åkt 5½ timmar ner till Ullared, varit inne och shoppat i ungefär 5 timmar så letade vi oss till vandrarhemmet. Vi gick upp på vårt rum och gjorde iordning det med sängkläder och plockade upp våra grejer, käkade våra sallader vi köpt med oss och läste lite tidningar.
Vi 20 tiden gick jag och Amina ner för att betala för rummet (de hade bara receptionist mellan 20 och 22 på kvällarna) hittar hon ingen Amina Wase på listan över hyresgäster... "Vi har en Anna Dase", säger receptionisten då. HAHA! ANNA DASE!! med Aminas telefonummer och vårat rumsnummer. Som vi skrattade åt de, gör de fortfarande faktiskt :D haha.

Iaf, vi gick upp och jag skulle gå på toaletten. Lamporna är släckta vid toaletterna, de går inte att tända så jag går tillbaka till rummet igen. Går tillbaka efter en stund men de är fortfarande släckt.
Vi spelar lite yatzy och mitt i spelet så slocknar alla lampor i hela huset! (Jag måste tillägga att Alkoven är en ombyggd gammal skola, men de ser ut som ett psykhem)
Vi träffar resten av vandrarhemmets gäster ute på gården och står och pratar med dem och en av killarna ringer till ägaren.
Ägaren verkar helt sjuk i huvudet och sa att han inte kunde hjälpa oss över huvudtaget.
Han fixade iaf att vi fick övernatta på ett annat vandrarhem i närheten. LIAhemmet heter det. MEN vi skulle inte få våra pengar tillbaka om vi åkte dit.
Tillslut efter mycket tjaffs och snack med den här konstiga ägaren så ringer både den där killen polisen och även Amina. Efter et blev han väldigt trevlig och vi skulle självklart få våra pengar tillbaka även om vi sov på LIAhemmet istället. Konstig människa det där.

Klockan var ungefär 23:30 när vi kom fram till LIAhemmet som låg ungefär 2 mil bort från Alkoven. När vi kom dit var det helt låst, telefonnummret som stod på dörren fungerade inte och det var inte en kotte så längt man kunde se.
Lite längre upp på vägen/uppfarten fanns det ett större hus där det lyste i några fönster, men eftersom det var så mörkt så såg man inte riktigt hur det såg ut. Kusligt var det iaf...

Vi ringer till Alkoven-ägaren och sägeratt det är låst och att det inte går att ringa, så han ringer till LIAhemmets ägare och efter bara någon minut så kommer han farandes i bilen för att låsa upp.
Man kan väl inte säga att det var något fint boende men det gick iaf att sova där och det fanns lampor och (lite) värme.

När vi kom dit så misstänkte vi att det var en gammal vårdcentral/ålderdomshem, eftersom det fanns en enorm dusch, creapy som fan! Det såg ut som en sån dusch som är med i skräckfilmer där någon blir mördad typ! USCH! Lampan inne på den toaletten blinkade och de fanns inget papper...
Nästa toalett fungerade inte lampan på så det var bara att välja mellan att sitta i blinkande ljus i skräckfilmsdusch toaletten eller sitta med öppen dörr på den andra! ;P haha. Kul va!?

Det fanns även ett rum utan dörr... Därinne stod det en gammal sjukhusäng/britts och massor av olika sjukhusgrejer. Läskigt.
Inne på vårat rum fanns det ett handfat som antagligen inte blivit använt på ett jäkla bra tag eftersom när vi spolade vätten där så kom det brunt vatten, sen stod kranen och droppade resten av natten.

Vi fick iaf lite sömn den natten, efter att vi spelat ett parti Zatzy och läst lite i våra tidningar så släckte vi taklampan, men lät den lilla fönsterlampan vara tänd för det var så jäkla läskigt där. Haha.

På morgonen när vi vaknade så plockade vi ihop våra grejer och åkte tillbaka till Alkoven för att få tillbaka våra pengar. Det skulle tydligen sättas in på Aminas kort så vi får väl se när det kommer in där, om de gör det!

Vi har alltså blivit förföljda av otur på denna lilla trip. Utöver detta så var det någon som hade snott Aminas kundvagn inne på Ge-Kås fem minuter innan stängning, vi höll på att köra på ett rådjur som hoppade framför bilen och vi fastnade mitt i snöstormen på motorvägen hem.


Nu känner jag att de blev lite mycket text så här får ni bilder på de olika vandrarhemmen:


Nu såhär i efterhand har jag sökt lite på dessa två ställen på Google.

Alkoven (Gamla Gällared skola) fanns det inget speciellt på. Det var en vanlig skola helt enkelt. Däremot så var det någon när vi var där som sa att mattanten hade tvingat barnen att ställa sej upp och tacka henne för maten innan de gick från matsalen. Jag vet inte, det är väl mattanten som går igen där ;P haha.

LIahemmet däremot. Är ett gammalt hem för Långtidssjuka och lätt mentalsjuka, där bodde många under tiden då tuberkulos härjade i sverige. Läste ett blogginlägg hos Ironfist.blogg.se att det tydligen spökar ganska rejält på det här stället. Dörrar öppnas, lampor tänds och släcks, möbler flyttas och vatten kranar står igång. Det går också en historia om att en patient mördade en sköterska med yxa på LIAhemmet. Scaaaarrryyy!!!

Vi bodde iaf i den lilla stuga som detär en pil mot. Vi hörde ingenting men det kändes väldigt läskigt att va där. Man visste att det var någonting skummt med stället.

Skulle du våga bo på LIAhemmet en natt?


Kommentarer
Postat av: nikolina - mamma till Ellinore <3

Iiiih vad leskigt!!!

2010-11-30 @ 23:33:49
URL: http://moringa.blogg.se/
Postat av: nikolina - mamma till Ellinore <3

Haha! Det tänkte jag inte på.. att man kan tro att det är ruuumpa jag menar ;) ROMPAH!

Jadu, fredag, söndag? När kan du?? :)

2010-11-30 @ 23:38:10
URL: http://moringa.blogg.se/
Postat av: nikolina - mamma till Ellinore <3

Ja kolla :D

2010-12-01 @ 00:06:03
URL: http://moringa.blogg.se/
Postat av: Milli

Hej!



Spännande att läsa din version om liahemmet! jag hittade förresten bilden och fattar inte att tjejen som gav sitt gästinlägg kunde se så fel när hon själv bott där?? Jaja.. nu är det i alla fall rätt!

Tack för det!



Hur kommer det sig att du nattade över i lillstugan då?? =)

2010-12-01 @ 07:11:39
URL: http://ironfist.blogg.se/
Postat av: Milli

Gash.. jag läste HELA texten efteråt... haha.. började endast läsa om liahemmet...



Jag visste inte att man kunde hyra ett rum i lillstugan för endast en övernattning!! Trodde man bodde där permanent.



Hittade du massa bröte på Ge-Kås? var där själv i förra veckan.. Hittade massor... som alltid. Som tur var var det inte så mycket folk, brukar vara det nu innan jul!



ha det bra!

2010-12-01 @ 07:14:36
URL: http://ironfist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0